A MeLuna anyaga

Információk a MeLuna anyagával és gyártásával kapcsolatban

Sok kérdést kapunk a MeLuna anyagával és biztonságával kapcsolatban. Szeretnénk kielgítő választ adni a felhasznált nyaggal kapcsolatban.

 

Sok ember szenved valamilyen allergiától.

A MeLuna nem tartalmaz fehérítőt, illatanyagot, abszorbens gélt. PVC-, silikon-, latex-, fehérje-mentes, ezért hipoallergén. Nem használnak fenolokat a gyártása során.
Disclaimer alkylphenols (jogi nyilatkozat)


Miből készül a MeLuna?

A MeLuna TPE-ből (thermoplastic elastomer) készül. Ez nem egy sima TPE - hanem speciálisan gyártott TPE, ahol a gyártási folyamat nagyon szigorúan ellenőrzött. Ez a TPE gyógyászati termékek és berendezések gyártásánál engedélyezett. (A "TPE" általános kifejezés olyan típusú hőre lágyuló műanyagokra, amelyek hő alkalmazásával rugalmassá alakított elasztomerekből állnak.) 

Az alapanyagot  Kraiburg GmbH, Waldkraiburg gyártótól vásároljuk. Ez a TPE nagyon érzékeny termékek gyártására lett kifejlesztve, és átment a nyálkahártya-irritáció teszten. Olyan környezetben használják, mint például a kórházak és gyermekgyógyászati klinikák, melyekben magas fokú a sterilitás szükséges, használata engedélyezett az orvosi területen. Az anyagot Németországban gyártják.

A MeLuna anyagát többek között cumisüvegek cumijának a gyártásánál is használják. A Német bébi termékek szigorú szabályozása miatt biztos lehetsz benne, hogy a MeLuna top-minőségű anyagból készül.

A MeLuna anyaga megfelel a BfR, FDA, 2002/72/EC irányelveknek, és ISO 10993-10 minősítéssel rendelkezik.

Itt olvashatóak a felhasznált TPE dokumentumai és igazolásai:

 

Thermoplast M product information and safety guarantee

TPE test results on biological safety

ISO-certificate, verifying the biological safety of TPE

TPE physicochemical test results

TPE Test Result Certificate

Miért nem szilikonból készül, mint a többi intimtölcsér?

Azért, mert a TPE praktikusabb a szilikonnál. Olcsóbb az előállítása, ezért több fajtát tudnak gyártani és kedvező árakat tudnak adni. A TPE műanyag sima, puha száraz és nem ragadós. Ma már sok dolgot, melyet régebben szilikonból készítettek, gyártanak TPE-ből.

Hogyan gyártják a MeLuna-t?

A MeLuna gyártása Németországban történik. A gyár Gunzenhausen-ben található.

A gyártás során a jó minőségű tiszta műanyag granulátum egy speciális műanyag fröccsöntő gépbe kerül, majd elolvad, és nagy nyomás alatt formákba öntik, amely megteremti a MeLuna alakját. A gép egyszerre csak egy MeLuna kelyhet gyárt egy időben. Hűtés után kijön a gépből, és minden MeLuna azonnali vizsgálaton megy át. Ez azt jelenti, hogy be minden oldalról ellenőrzik, megvizsgálják, hogy nem képződtek-e benne apró légbuborékok. Ha bármilyen hibát találnak, visszadobják.

Színek

A színes MeLuna kelyhek készítésekor a színtelen TPE granulátumot összekeverik egy kevés festékkel (csak 2-4%). A színezőanyagokat nem az egészségügyben, hanem az élelmiszeriparban használják. A színezőanyagok egészségügyi célú jóváhagyása nagyon bonyolult és költséges, talán mert mert eddig senki nem akarta, hogy a katéterek és a fecskendők élénk színekben pompázzanak! :)

Csillámló MeLuna

A csillogó részecskék egy nagyon vékony, mindössze néhány ezred milliméter vastag alumínium fóliából készültek - ugyanabból, mint a normál háztartási fólia - és a gőzlecsapással mindkét oldalon poliuretán festették.
Ezeket az egyáltalán nem mérgező alumínium pelyheket a TPE műanyag teljesen körülveszi, elválaszthatatlanul kapcsolódnak a TPE-hez.

Biztonság

 

A granulátum szállításától a gyártásig és csomagolásig, a teljes folyamat ellenőrzött és dokumentált.


These documents are available for viewing. The quality is certified and monitored according to DIN ISO 9001:2000. The plastic is processed using resource-friendly, emission free and modern production conditions. 


Csomagolás

Miután a MeLuna kelyhek elkészülnek és ellenőrizték őket, a szállítási részlegbe kerülnek, ahol csomagolják és postázzák őket.


 Forrás: http://www.me-luna.eu/epages/63898218.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63898218/Categories/MeLuna_Informationsseiten/MeLuna-Material